bal számítógép
notebook

Amazon Kindle Paperwhite 4 6" E-book olvasó 8GB Sage Waterproof (Reklámos verzió)

Amazon
Cikkszám 184262  
Gyártói cikkszám 840080547817  
Típus Kindle Paperwhite 4 6" E-book olvasó 8GB Sage Waterproof (Reklámos verzió)
Garancia idő 12 hónap
Készlet infó Nincs a listában
Vonalkód
Ár 47 777 Ft.
Súly 0.282 kg.  
Kategória E-book  
Csoport  
Gyártó Amazon  
Weboldal Amazon  
8 GB, 6", Csatolófelület: USB 2.0/WiFi/Bluetooth, Háttérvilágítással, 116x167x8,2mm

Ki ne szeretne egy nehéz nap után a fürdőkádban olvasni néhány oldalt a kedvenc regényéből ? Az Amazon most gondoskodik arról, hogy ezt már azok is biztonsággal tehessék, akik az új generációs Paperwhite modellt választják a Kindle termékek kínálatából. A hosszú idő után vérfrissítésen átesett masina több olyan képességet is kapott, ami korábban a jóval drágább Oasis privilégiuma volt.

Az eszköz 6 hüvelykes megjelenítővel lett felvértezve és 300 PPI-s pixelsűrűséggel szolgál az 1440 x 1080 képpontos felbontásának köszönhetően. Természetesen E Ink Carta technológiás megjelenítővel lett ellátva, így nagyon alacsony fogyasztás mellett képes üzemelni, és nem fárasztja a felhasználó szemét az órákig tartó olvasás közben sem. A Paperwhite az Amazon palettájának a legolcsóbb beépített világítással ellátott tagja, és talán éppen ezért a legnépszerűbb megoldás. Az új generációnál a szakemberek már jobb háttérvilágítást használtak négy helyett öt LED-del, így szebben oszlik majd el a fény és erőteljesebb lesz. A Kindle főoldala ezúttal már több ajánlással szolgál, és tippeket is ad, hogyan lehet kihozni a legtöbbet a gépezetből. Az olvasási beállításoknál választható több betűtípus, 14 fokozatban módosítható a szöveg mérete, öt lépésben pedig a vastagság. (És érdekesség, hogy arra is képes a szerkezet, hogy inverzre állítsa a képet – esetenként ugyanis ez kellemesebb a szemnek.)

Az Amazon termékeinél a fájltámogatás sosem túl kiemelkedő, és ez most sincs másként. Persze a tartalomszolgáltatónak az az érdeke, hogy az általa kínált könyveket vásárolják a tulajdonosok, és ne más forrásból igyekezzenek beszerezni az olvasnivalókat. A vállalat egyedi formátumai (AWZ3/AWZ) mellett a .PDF, a .MOBI, a .PRC, .TXT, a .HTML, a .DOC és a .DOCX kiterjesztésű anyagokkal boldogul – ez igazából egyébként a legtöbb igényt kielégíti. Képeket is lehet a Paperwhite-tal nézegetni, persze csak monokrómban rajzolódnak ki ezek, ebben az esetben .JPG, .PNG és .GIF támogatással lehet számolni. Fontos ezen a téren kiemelni, hogy már a hangoskönyveket is meg lehet vele nyitni, egészen pontosan az .AAX formátumú tartalmaknak a meghallgatására biztosít lehetőséget az új Paperwhite modell. És van felolvasási funkciója is az eszköznek, szóval a hagyományos könyveket is meg lehet hallgatni vele, de ez kizárólag angol nyelven tud egyelőre.

A készülékben változatlanul egy 1 GHz-es órajelen üzemelő rendszerchip mozgatja a szálakat, ami ide igazából elegendő teljesítménnyel szolgál szinte minden helyzetben. A Paperwhite tárkapacitása nagyon meghízott, a korábbi 4 GB helyett itt már alaphangon 8 gigabájttal lehet számolni, és ez még nem minden, ugyanis 32 GB-os kivitelben is terítékre fog kerülni. A kapcsolati képességek terén alapértelmezetten biztosított a Wi-Fi, ami 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő, és már van Bluetooth modul is, melyen keresztül lehet az e-könyv olvasóhoz csatlakoztatni vezeték nélküli fül- vagy fejhallgatót, esetleg külső hangszórót.

Az előző Paperwhite tömege még 200 gramm felett alakult, az újdonság viszont már csak 182 grammot nyom, és fogyott is, így 8,18 milliméterre emelkedik ki a síkból. Összességében kisebb terhet jelent a mindennapos hordozás közben, ha nem is szignifikáns az előrelépés. Az üzemidő napi félórás olvasás mellett kikapcsolt világítással és leállított hálózati egységekkel eléri a 6 hetet, viszont ez gyorsan lerövidülhet a legtöbb plusz funkció használatával, legyen szó például hang streameléséről vagy éppen Wi-Fi-n fájlok mozgatásáról. A szerkezet töltése normál esetben 3 órát vesz igénybe.

Belső memória mérete 8 GB
Csatolófelület USB 2.0/WiFi/Bluetooth
Háttérvilágítás Igen
Kijelző mérete 6 "
Méret 116x167x8,2 mm
Név:

Jelszó:

Adatok tárolása


Elfelejtett felh. név
Elfelejtett jelszó

 
Adatvédelmi tájékoztató
Garanciális feltételek
 
 

© 2015 Bio-Comp Kft. 8000 Székesfehérvár Királysor 44. email: pc@biocomp.hu

Webdesign, program: Peter68

 
 
 
 
 
 
 
 
 
bezar
bezar